Calculator werkvoorbereider onderhoud

De calculator werkvoorbereider onderhoud heeft wellicht wel één van de meest allround functies die wij kennen binnen de bouw. Een functie die weggelegd is voor professionals die niet één taak willen doen maar echt van opname tot oplevering actief betrokken willen zijn bij onderhoud en renovatie projecten.
In dit artikel gaan we verder in op deze functie, we beantwoorden vragen als; hoe wordt je calculator werkvoorbereider, wat moet je weten over de functie en wat je kan verdienen.

Wat doe je als calculator werkvoorbereider onderhoud?

Laten we eerst beginnen met de functietitel, wij noemen de functie in dit artikel calculator werkvoorbereider onderhoud maar deze functie komen wij onder verschillende namen op de markt tegen zoals:

  • Projectcoördinator
  • Projectbegeleider
  • Werkvoorbereider DMO
  • Werkvoorbereider Dagelijks Onderhoud
  • Werkvoorbereider Mutatie
  • Calculator Onderhoud
  • enz…

Wij kijken dan ook niet echt meer naar de functietitel maar kijken naar de inhoud van de functie. Hoe de functie ook genoemd wordt het voornaamste is dat je echt van opname tot oplevering betrokken bent bij de projecten.
Heel simpel gesteld, jij gaat op pad en neemt de werkzaamheden op, je hebt dus vaak direct contact met een bewoner/eigenaar van het vastgoed. Op locatie beoordeel je wat er moet gebeuren en dit bespreek je met je opdrachtgever, vervolgens werk je je bevindingen uit en ga je de werkzaamheden begroten/calculeren, je stelt een offerte op, bespreekt deze met de opdrachtgever en bij goedkeuring ga je alles inkopen en plannen. Dat wil zeggen dat er oa. bouwmaterialen moeten worden ingekocht, personeelsplanningen moeten worden gemaakt, onderaannemers moeten worden geregeld en ingekocht. Gaat het project starten dan blijf je betrokken, je bent vaak op de eerste dag aanwezig om het team instructies te geven en vervolgens blijf je de voortgang monitoren door geregeld langs te gaan.
Vaak heb je meerdere kleine projecten naast elkaar lopen waardoor de uitdaging niet alleen de techniek is maar je moet ook in staat zijn om meerdere balletjes in de lucht te houden.

Hoe je calculator werkvoorbereider onderhoud wordt?

Allereerst is het goed om een afgeronde mbo 4 of hbo diploma bouwkunde te hebben, dit geeft je de basis kennis van de bouw en de processen mee waardoor je sneller in staat bent de functie goed te vervullen.
Opleiding, zoals altijd, is niet alles uiteraard. Je zal ook een brede interesse moeten hebben in de bouw en het is erg prettig als je communicatief sterk bent. Dat laatste is vaak nodig omdat je gedurende je werkzaamheden veelvuldig contact hebt met bijvoorbeeld; huurders, eigenaren, beleggers, onderaannemers, vaklieden, collega’s, enz…

Naast je mbo of hbo opleiding kan je via het hti of de bob gericht opleidingen doen die je inhoudelijk en persoonlijk nog beter in staat stellen de functie succesvol te vervullen.
Werk je bij VitalSelect dan weet je zeker dat je altijd toegang hebt tot opleidingen en cursussen zo werken wij bijvoorbeeld samen met online trainingsplatform Goodhabitz om onze professionals constant te ondersteunen in hun leerbehoefte.

Doorgroei mogelijkheden?

Mocht je uitgekeken raken op deze functie en een volgende stap willen maken dan zou je vanuit de functie van calculator werkvoorbereider bijvoorbeeld richting bedrijfsleider onderhoud door kunnen groeien. Je kiest er dan vaak voor om je echt te ontwikkelen tot leidinggevende, wil je dat net dan kan je ook groeien in complexiteit en uitdaging qua projecten. Onderhoud aan een reguliere woning is bijvoorbeeld niet te vergelijken met het onderhoud aan de stationsgebouwen en kantoren van de NS.

Wat je wensen en ambities ook zijn, wij zijn graag je sparringpartner en voorzien je van inhoudelijk advies over de stappen die je kan nemen om jouw doel te bereiken.

Wat verdient een calculator/werkvoorbereider onderhoud?

Over het algemeen zien wij dat de calculator werkvoorbereider onderhoud een salaris heeft van tussen de €. 2550,- bruto p/mnd en de €. 4150,- bruto per maand. Uitschieters maken wij zeker ook mee echter dan ben je vaak echt specialist in zeer complexe onderhoudsprojecten.

Als calculator werkvoorbereider onderhoud binnen de aannemerij val je onder de UTA-CAO hierin zijn oa. zaken als salaris, aantal vakantiedagen, vakantiegeld en aantal ATV dagen vastgelegd.
Ga je als calculator/werkvoorbereider onderhoud via VitalSelect aan de slag dan hoef je overigens echt niet bang te zijn dat je arbeidsvoorwaarden afwijken. Wij werken namelijk conform de zgn. inlenersbeloning en dat betekent dat jij minstens net zoveel verdient als het eigen personeel van de inlenende partij.
Werk je via VitalSelect binnen de aannemerij dan bouw je trouwens ook je pensioen gewoon op bij BPF pensioenfonds, het pensioen fonds voor de bouw. Goed geregeld dus!

Weten wat de mogelijkheden zijn?

Wil jij weten wat de mogelijkheden zijn om als calculator werkvoorbereider onderhoud aan het werk te gaan of ben je momenteel calculator werkvoorbereider en wil met ons praten over je ambities? Neem hier contact met ons op.
VitalSelect verbindt professionals binnen de bouw en de installatietechniek aan spraakmakende projecten. Naast die verbinding investeert VitalSelect proactief in de ontwikkeling van jou als professional door je bijvoorbeeld een persoonlijk opleidingsbudget te geven en je toegang te geven tot online leerplatform Goodhabitz.

Tot kijk