VitalSelect en Unica Datacenters

Datacenters spelen een cruciale rol in onze moderne digitale samenleving en zorgen voor een betrouwbare en efficiënte opslag en verwerking van data. Unica is al meer dan 80 jaar actief als installatiebedrijf en heeft zich de afgelopen jaren steeds meer toegelegd op de bouw van datacenters in Nederland.

Het bedrijf heeft onder meer datacenters gebouwd voor de Belastingdienst, VodafoneZiggo en Equinix. Een recent project van Unica is het datacenter van Bytesnet in de Eemshaven, dat in 2020 werd geopend. Op dit moment start Unica de bouw van het grootste datacenter van Amsterdam. In het Westelijk Havengebied aan de Donauweg wordt de komende jaren gewerkt aan drie nieuwe gebouwen van elk tachtig meter hoog. Totale oppervlakte van maar liefst 100.000 vierkante meter!

Unica is een specialist op het gebied van datacenters en speelt in op de exponentiële groei van data en duurzaamheid. De datacenterindustrie groeit snel door de opkomst van nieuwe technologieën zoals het internet of things5G en kunstmatige intelligentie. Hierdoor is er steeds meer behoefte aan betrouwbare en veilige dataopslag en -verwerking. Nederland is een aantrekkelijke locatie voor datacenters vanwege zijn gunstige geografische ligging, stabiele energievoorziening en betrouwbare internetinfrastructuur.

Duurzamer

Duurzaamheid is een steeds belangrijker aspect in de datacenterindustrie. Datacenters gebruiken veel energie, en het is daarom van belang om deze energie zo efficiënt mogelijk te gebruiken en waar mogelijk gebruik te maken van duurzame energiebronnen. Unica werkt aan innovatieve oplossingen die het energieverbruik van datacenters verminderen, bijvoorbeeld door het gebruik van warmteterugwinning en waterkoeling.

Unica blijft investeren in innovatieve oplossingen en duurzaamheid om ervoor te zorgen dat de datacenterindustrie op een verantwoorde manier kan blijven groeien en bijdragen aan een betrouwbare en efficiënte digitale samenleving. Ontdek meer over Unica en hun datacenteroplossingen op hun website.

Vacatures

Wil jij ook werken aan deze toonaangevende projecten in Nederland? Wij zijn in opdracht van Unica Datacenters nog op zoek naar versterking!