Goede start voor een ervaren montageleider

Gepokt en gemazeld in de installatietechniek, dat is hoe je Uilke de Boer kort kan omschrijven. Hoewel hij vanuit diverse kanalen veelvuldig werd benaderd voor mogelijke banen, zat dé baan er niet tussen. Totdat Menno Markus, adviseur Installatietechniek bij VitalSelect, hem benaderde en het omdraaide met de vraag: ‘Wat wil jíj het liefste doen?

Uilke de Boer is sinds januari 2018 montageleider bij Hemubo. Hij is gestationeerd in Rijswijk waar hij een groot renovatieproject in goede banen gaat leiden. Bij 700 huurwoningen worden gaskachels en moederhaarden verwijderd om vervolgens cv-ketels en radiatoren te plaatsen.

‘Hij had geen vacature’

Uilke was niet verrast door het telefoontje van VitalSelect. “Ik werd overspoeld door telefoontjes, maar allemaal montageklussen.” Gezien zijn ruime kennis en ervaring in de installatiebranche misschien niet zo gek, maar het was niet wat hij zocht. “Het gesprek met Menno verliep anders. Hij had geen vacature. Wij hebben eerst kennis gemaakt en toen heeft Menno gekeken wat in mijn straatje paste.”  Menno: “Ik heb contact gezocht met Hemubo en Uilke voorgesteld. Nadat ik had verteld over welke capaciteiten Uilke allemaal beschikt, vroeg ik of de organisatie mogelijkheden zag. Ja dus.”

Een goede start als montageleider

Vlot daarop volgde de eerste kennismaking bij Hemubo. “Dat eerste gesprek ging ik samen met Menno”, vertelt Uilke. “Het tweede gesprek alleen, maar dat had ik wel samen met Menno voorbereid. En het derde gesprek was bij VitalSelect op kantoor. Dat alles in twee weken tijd”, vertelt een tevreden Uilke, die 2 januari meteen kon starten. “Alles was goed geregeld. Menno had mij nog snel voor een VCA-training aangemeld, aangezien mijn certificaat verliep. En VitalSelect heeft voor een auto gezorgd. Ik ontving zelfs nog een kerstpakket, terwijl ik officieel nog niet in dienst was.” Ook bij Hemubo was alles direct keurig op orde. Uilke kreeg direct zijn werkkleding, telefoon en laptop en werd meteen voorgesteld aan zijn directe collega’s. “Een goede start dus!”, besluit Uilke.  

VitalSelect gelooft dat vitaliteit staat voor het maximale uit jezelf en de omgeving halen. Dat start vanaf het allereerste kennismakingsgesprek bij VitalSelect en de opdrachtgever en gaat verder met het inspelen op arbeidswensen en het optimaal faciliteren als het gaat om bedrijfsveiligheid, Persoonlijke Beschermingsmiddelen en het voorzien in persoonlijke coaching en vaktechnische trainingen.

Menno Markus is sinds november 2017 adviseur Installatietechniek bij VitalSelect