HR STAGE LOPEN BIJ HET TOFSTE RECRUITMENT- EN DETACHERINGSBUREAU….DEEL III

Onze ervaringen bij VitalSelect

We hebben het erg naar ons zin gehad bij VitalSelect en vinden dat de tijd voorbij is gevlogen. Tijdens de lunchpauzes hebben we hele open gesprekken gevoerd en ook wanneer het half zes was (en dus tijd om naar huis te gaan) bleven we vaak nog even kletsen.

We hebben een goede band opgebouwd met onze stagebegeleiders en het team van VitalSelect. Iedereen stond open om ons te helpen of om onze vragen te beantwoorden, ondanks hun eigen drukke agenda.

Onze ontwikkeling

‘The expert in anything was once a beginner’

Wat hebben we veel geleerd in de afgelopen weken. Toen we binnen kwamen waren we allebei nog een groentje op het gebied van recruitment-en detachering. We hadden nog nooit op een professionele manier mensen benaderd via LinkedIn of vacatureteksten geschreven en al helemaal geen professionals gebeld. In het begin hielden we ons bij het bellen dan ook heel erg vast aan de vragen die op papier stonden. Gedurende de stageperiode hebben we deze vragen los durven laten, waardoor we nu echt kunnen inspelen op wat de professional zegt. Dit levert hele spontane en interessante gesprekken op. Zo hebben we reacties gekregen als: ‘Wat leuk dat je belt!’ of ‘hoe gaat het met jullie?’

We merken dat we een enorme groei hebben doorgemaakt bij VitalSelect. Waar we in het begin nog veel controlevragen stelden, gaan we nu zelfstandig aan de slag. VitalSelect heeft ons het vertrouwen gegeven om onze eigen invulling aan het werk te geven en zelf op onderzoek uit te gaan. Daarbij heeft het team ons geïnspireerd met hun enthousiasme en passie voor het werk, zelfs op de maandagochtend!

Onze laatste dag

We hebben een hele mooie en leerzame tijd gehad bij VitalSelect en nu is het einde aangebroken: het is alweer onze laatste stagedag. 's Ochtends zaten we dan ook met een heel ander gevoel in de bus, want we gaan het team best missen.

Op de trap kwamen we Jeroen tegen en hij zei: ‘Goedemorgen meiden, vandaag nog even knallen en daarna kunnen we het mooi afsluiten!’ Hier kregen wij weer positieve energie van. In de ochtend hebben we zoveel mogelijk taken proberen af te ronden en hebben we de puntjes op de i gezet voor onze presentatie die we in de middag zouden geven. Deze presentatie ging over onze tijd bij VitalSelect: onze verwachtingen, leerpunten, hoogtepunten en momenten die ons altijd bij zullen blijven. Daarnaast hadden we nog een kleine quiz voor het team. Woorden of zinnen die vaak worden gezegd hadden we onder elkaar op een rijtje gezet. Een voor een verschenen deze in beeld en moest het team raden wie wat vaak zegt en dit leverde lachende gezichten op.

Vervolgens heeft Menno namens VitalSelect verteld hoe zij ons als stagiaires hebben ervaren. Dit was heel mooi om te horen en vervolgens hebben we een heel leuk afscheidscadeau gekregen en zelf onze afscheidscadeaus gegeven. Hierna zijn we met zijn allen gaan borrelen  bij een café aan het water. Bij het afscheid nemen hebben we afgesproken om in de toekomst nog eens met zijn allen te gaan borrelen, dus ze zijn nog niet van ons af 😊.