‘Hier kan ik verder groeien’

Roel Geutjes (28 jaar) besloot na bijna 7 jaar zich te oriënteren op een nieuwe baan. VitalSelect faciliteerde hem naar een overstap die aansloot bij zijn wensen en ambities. Roel kon starten als projectleider bij Mouton Bouw in Amsterdam. “Een mooie uitdaging”, aldus Roel.

De bouw is Roel door zijn vader met de paplepel ingegoten. “Mooi toch hoe je van niets iets kan maken en na twintig jaar kan zeggen dat je het gebouwd hebt zien worden.” De keuze voor mts bouwkunde lag voor hem voor de hand. Na zijn opleiding wilde Roel graag in de praktijk verder leren. Hij kon aan de slag als uitvoerder bij zijn stageadres. “Vreemd genoeg startte ik daar met administratieve werkzaamheden. Pas later realiseerde ik mij dat dit hele waardevolle ervaring was voor mijn werk als uitvoerder, waar ik destijds voor was aangenomen.”

Rollend balletje

Roel kwam na ruim zes jaar bij dezelfde werkgever op het punt dat hij voor zijn gevoel nagenoeg alles in de praktijk had geleerd wat er te leren viel. Na wat sparren met familie en vrienden over of hij nog wel op zijn plek zat, wees zijn goede vriend Ruud – die al in contact stond met Eline – hem op VitalSelect. Roel kwam in contact met Eline en het balletje ging rollen. “Eline overtuigde me ervan dat praten altijd kan. Omdat ik niet weg hoefde bij mijn werkgever ging ik open en ontspannen het gesprek in.”

Harde eis

Het overstappen naar een andere werkgever is een beslissing waar velen niet licht over denken.“Ik vond het een grote stap, maar ben blij dat ik het heb gedaan”, vertelt hij enthousiast. De informele sfeer en de mogelijkheid om zich verder te kunnen ontwikkelen zorgden ervoor dat hij het aandurfde. “En voor mij was de 4-daagse werkweek echt een harde eis; zonder dat had ik de overstap niet gemaakt.” Hoewel Mouton Bouw een fulltime projectleider voor ogen had, wist Eline de bedrijfsleider bij Mouton Bouw te overtuigen het gesprek aan te gaan met Roel. Met succes, want Roel was van harte welkom bij het bouwbedrijf.

Hersenen in beweging

Voor Roel is zijn functie als projectleider bij Mouton Bouw een mooie stap vooruit. De projecten zijn groter en voorlopig kan hij nog veel leren. “Ik kon gelijk flink aan de bak, want er lag werk genoeg. In het begin is dat echt even wennen. Ik begon aan een lopend project en was nog niet volledig op de hoogte van gemaakte afspraken. Ik hoorde mezelf bij elke vraag antwoorden ‘ik kom er nog op terug’. In het begin moet je je nog veel zaken eigen maken en dat zorgt tijdelijk voor extra werkdruk. Gelukkig leer ik veel van mijn collega projectleider Jasper. Naast dat ik weer voldoening haal uit mijn werk, handel ik niet meer op de automatische piloot; ik voel mijn hersenen weer in beweging komen”, lacht Roel.  

VitalSelect gelooft dat vitaliteit staat voor het maximale uit jezelf en de omgeving halen. Dat start vanaf het allereerste kennismakingsgesprek bij VitalSelect en de opdrachtgever en gaat verder met het inspelen op arbeidswensen en het optimaal faciliteren als het gaat om bedrijfsveiligheid, Persoonlijke Beschermingsmiddelen en het voorzien in persoonlijke coaching en vaktechnische trainingen.

Lees ook het interview met Daniel bij Mouton Bouw.