Elke dag een excursie langs bouwprojecten

Hoe gaaf is het, dat je als advies- en detacheringsbureau voor o.a. de bouwsector gevestigd bent in een stad waar volop ambitieuze bouwplannen ten uitvoer worden gebracht. Vanaf ons kantoor in Amsterdam-Noord staan we er middenin en dat inspireert enorm. Graag neem ik jullie mee langs een aantal van die geweldige projecten.

De bouw is op dit moment een van de sterkste groeisectoren in de Nederlandse economie. Je leest het overal, bij VitalSelect merken we het aan de toenemende vraag naar professionals bij onze opdrachtgevers én ik zie het elke dag als ik naar kantoor fiets. Dat begint al met mijn route vanuit de Jordaan naar ons kantoor in Amsterdam-Noord. Zo fiets ik langs grote en kleine binnenstedelijke renovatie- en restauratieprojecten, zoals ook van onze relatie Mouton Bouw. En zo start mijn dagelijkse ‘excursie’ langs diverse projecten.

Onze overburen van Pontsteiger

De sector waarin VitalSelect actief is, is letterlijk om ons heen. Neem bijvoorbeeld het project Pontsteiger dat ik vanaf het pontje over het IJ bewonder en waarvan we de voortgang van de bouw vanuit ons kantoorraam kunnen volgen. Een prestigieus project dat een landmark voor Amsterdam gaat worden. Zo aanschouwden we eerder tijdens onze lunch de enorme kranen die spanten tot wel 78 ton aan gewicht dragen om twee torens door middel van een brugconstructie met elkaar te verbinden. Het gebouw wordt 90 meter hoog. We zien het gebouw per week groeien en dat vanuit ons eigen kantoor.

NDSM-werf: jong en levendig

Ook de NDSM-werf die op steenworp afstand van ons kantoor ligt, is volop in ontwikkeling. Met het bouwproject NoordDok biedt Woonstichting de Key 309 sociale huurwoningen voor woonstarters tussen 18 en 28 jaar. NoordDok springt in het oog vanwege de no-nonsense architectuur van Moke Architecten die verwijst naar de industriële NDSM van weleer, maar dan in een nieuw jasje. In combinatie met de diverse bedrijfsruimten en horeca belooft het een levendig gebied te gaan worden.

Inspirerende projectbezoeken

En naast de projecten die ik op mijn dagelijkse woon-werk-route zie, kom ik uiteraard langs bij de projecten die onze opdrachtgevers realiseren. Zo hebben wij voor Lokhorst Bouw en Ontwikkeling een aantal technische professionals mogen inzetten voor het prestigieuze project The Olympic. Met deze herontwikkeling wil men het Olympisch Stadion gebied opnieuw op de kaart te zetten. Bot Bouw bouwt in Alkmaar met het project De Friesche Bocht aan moderne, stadse lofts en in Hoofddorp verrijzen in het Tudorpark statige villa’s en rijtjeswoningen gebouwd door Dura Vermeer.

Bouwsector op mijn netvlies

Elk aspect van de bouwsector heb ik dagelijks letterlijk op mijn netvlies. Dankzij onder andere onze werkvoorbereiders, projectleiders, uitvoerders, kopersbegeleiders en alle andere functies die daartussen zitten, zijn ook wij als adviseur betrokken bij de verschillende fases van de projecten van onze opdrachtgevers. De ene keer helpt VitalSelect bij het inzetten van een projectontwikkelaar of een werkvoorbereider en een andere keer zorgt de kopersbegeleider van VitalSelect voor zorgvuldige afwikkeling van koopwoningen. Projecten op deze manier te zien vormen, is misschien wel het mooiste, en het dankbaarste aspect van mijn werk. Immers, met de technische professionals van VitalSelect hebben wij toch mooi ook ons steentje mogen bijdragen.

Eline Knevel, adviseur Bouw & Vastgoed bij VitalSelect.