Een mooie samenwerking tussen Interflow en VitalSelect

VitalSelect is een mooie samenwerking met Interflow aangegaan voor het werven van BIM-specialisten op het gebied van bouwkunde en installatietechniek.

Samenwerking Interflow en VitalSelect

Interflow
De specialist in schone lucht adviseert, engineert, realiseert en valideert operatiekamers, cleanrooms en laminar flow units. Interflow is een toonaangevende fabrikant, gericht op de internationale farmacie, industrie, zelfstandige behandelcentra en ziekenhuizen.
 Onze opdrachtgever bestaat al sinds 1974 en is in bijna 45 jaar tijd uitgegroeid tot een specialist in het gecompliceerde vakgebied van cleanroomtechnologie. Het bedrijf uit Wieringerwerf biedt persoons- en productbescherming door middel van schoneluchttoepassingen. Sinds 2000 is de organisatie onderdeel van Koninklijke BAM Groep.


Diversiteit in projecten
Naast het adviseren, engineeren, bouwen en valideren van operatiekamers, cleanrooms en laminar flow units verzorgt Interflow het beheer en onderhoud van dergelijke producten. De grote kracht van Interflow is dat zij als enige in Nederland dit alles in eigen huis hebben. Hierdoor kunnen zij projecten turn-key opleveren. Deze aanpak wordt ondersteund door een zeer innovatieve en klantgerichte organisatie. Een voorbeeld hiervan is de nieuwe modulaire cleanroom. Een ander voorbeeld is dat projecten volledig integraal via 3D- en 4D-visualisatie toegankelijk  worden gemaakt voor hun opdrachtgevers, om zo virtueel in het project te kunnen lopen.

BIM
Interflow heeft de afgelopen jaren vol ingezet op het werken met BIM. Met behulp van deze werkmethodiek kan men de productieprocessen versnellen en de computergestuurde machines in de fabriek direct aansturen. BIM bespaart de engineering tijd. Er is een uitgebreide bibliotheek gerealiseerd, waardoor duizenden variaties sneller kunnen worden geproduceerd. Interflow ontwikkelt zich snel en zodoende groeit de engineeringsafdeling. Zowel op het gebied van bouwkunde als werktuigbouwkunde zijn BIM-specialisten nodig.

Werken als BIM Engineer bij Interflow
Als engineer werk je bij Interflow samen in een gedreven projectteam dat bestaat uit een projectleider en andere engineers vanuit de disciplines Bouw, Werktuigbouwkunde en Elektrotechniek. Je bent in de tender-, ontwerp-, en realisatiefase verantwoordelijk voor het ontwerp (Revit), en de totstandkoming van de eigen productieonderdelen. Je hebt tijdens het project veel contact met de klant en bezoekt het project veelvuldig om zicht te houden op het gewenste eindresultaat. Kortom, de functie is breder dan alleen engineering.

Constructief overleg
Op 13 maart vond er overleg plaats tussen Interflow en VitalSelect. De aanwezigen Niels Höfte (Interflow) en Menno Markus, Eline Knevel en Jeroen Brons (VitalSelect) spraken over de indrukwekkende projecten van Interflow, de ervaringen in het werven van BIM-specialisten, wensen en eisen van beide partijen, en de nadruk op de persoonlijke aanpak van zowel Interflow als VitalSelect bij het begeleiden van sollicitatieprocedures.

Aan de slag via VitalSelect
Interflow en VitalSelect zorgen samen voor een succesvol eerste jaar. Menno Markus (Adviseur Installatietechniek) en Eline Knevel (Adviseur Bouw) zijn gespecialiseerd in het begeleiden van talent en stellen in samenspraak met Interflow een helder plan op voor persoonlijke ontwikkeling. Hierin worden trainingen en opleidingen vastgelegd zodat je altijd zicht houdt op vooruitgang. Het spreekt voor zich dat de arbeidsvoorwaarden en zaken als vervoer en verlof goed geregeld zijn!

Wil je meer informatie of heb je interesse in een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden? Schrijf je hier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!